Smaller Default Larger

Available Languages

Despre proiect

Proiectul se ocupa de  o problema stringenta si actuala pentru toate tarile din Europa cu aplicabilitate imediata si cu un impact major local, national si international.

Județul Paredes ( situat în Porto ) Vale, in regiunea Sousa a identificat fenomenul de eșec școlar la elevii  din ciclul al treilea ( cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani ), ca fiind una din cele mai mari probleme ale sectorului educațional . Deși acest fapt este un fenomen complex, care ar putea avea mai multe cauze, sprijinul familiei  elevilor joacă un rol important pentru integrarea cu succes a acestora in școală .

Aptitudinile parentale în domeniul managementului educațional sunt considerate abilitățile cele mai de bază care permit construirea unui mediu familial adecvat pentru învățare. Comportamentele diferite pe care părinții și le asumă influențeaza dezvoltarea emoțională, cognitivă și socială a copiilor lor. Părinții cu un nivel scăzut de educație au abilități parentale , probabil, mai mici pentru a-si sprijini  copiii  în activități școlare. Acei părinți privesc școală cu suspiciune și opun rezistenta in a stabili un contact. Impactul pe care medierea familială l-ar putea avea asupra dezvoltării locale cu privire la incluziunea socială , la prevenirea comportamentelor cu risc de parasire timpurie a scolii la adolescenți nu este evaluat în mod clar și putem afirma că este chiar subestimat.Parinti ocupati, preocupati de efectele crizei economice, in cautare de servici care nu mai dau importanta problemelor adolescentilor, nu-si mai fac timp pentru a stabili o legatura cu scoala, care sunt pe cale sa-si piarda abilitatile parentale  au determinat interventia acestui proiect Leonardo da Vinci, Transfer de Inovatie, Family Mediation (Medierea in familie)