Smaller Default Larger

Available Languages

Obiectivele proiectului

Obiectivele interventiei sunt unele concrete si inovatoare si privesc in special ‚”medierea in familie” prin dezvoltarea unor abilitati poate avute dar uitate, in randul parintilor, ceea ce va duce la restrangerea esecului scolar si la  stoparea fenomenului de abandon scolar pe termen lung. Acestea vizeaza:

  • Transpunerea unor metode care au dat rezultate, aplicate fiind  de catre  parteneri in tarile lor, in asa fel incat sa fie adaptate si implementate in contexte diferite.
  • Diseminarea metodei APPIS „Medierea in familie”, metoda aplicata de institutiile portugheze in Regiunea Vale do Sousa, Paredes (Porto) din 2007, cu rezultate vizibile in cifrele sondajelor, aplicate de organizatii independente.
  • Asigurarea unei platforme pentru cooperare, dialog intercultural, transfer a bunelor practici intre reprezentantii tarilor partenere, la nivel local si international, prin crearea de sinergii si transpunerea in practica a unor abordari eficiente ale „Medierii in famile” intr-o Europa multilingva si dinamica.
  • Pilotarea in toate cele sase tari, timp de doi ani a metodei „Medierii in familie” printr-o interventie directa asupra a sase sute de familii si a 200 de profesori ajungandu-se la un numar record de parinti informati si formati si la profesori care vor deveni diriginti/profesori mai buni si mai eficienti.
  • Conceperea unui model intercultural al metodei „Medierea in familie” care sa cuprinda rezultatele aplicabile la nivel local, national in masura in care se iau in considerare experientele de la „firul ierbii” si european.